Bestuur - Catharinaparkieten Studie Groep / Lineolated Parakeet Study Group

Welkom...De website is het laatst gewijzigd op 09-03-2018 om 19:15 uur....De aankondiging voor de Babyshow 2018 is geplaatst en we zijn inmiddels na 10 jaar de 102.500 bezoekers gepasseerd, op naar de 200.000 bezoekers, alle bezoekers bedankt........voor uw bezoek(en)......
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Algemeen

Bezoeker van deze website,

Als bestuur van de
Catharinaparkieten Studie Groep, willen wij ons voorstellen aan u, zodat u weet met wie u van doen heeft.

 

Alex de Graaf - Voorzitter

 

Marco van der Bij - Secretaris / Ledenadministratie (Facebook Groep Beheer)

Beste Catharinaparkieten liefhebbers,

een klein stukje om mezelf voor te stellen. Mijn naam is Marco van der Bij, de meeste noemen mij Marc. Ik ben geboren op 4 Oktober 1970 (ik weet het.... Dierendag) in Woerden. Getrouwd met Yvonne, en heb twee dochters Ilse & Rimke. Ik ben werkzaam in de IT, en een hobby van me, is naast het houden van catharinaparkieten, het schrijven van muziek, en het optreden met mijn band BruusQ.

Sinds 2004 hou ik me bezig met catharinaparkieten in de schuur, die ik tegenwoordig moet delen met Rimke, zij heeft zebravinken. Ik heb 12 broedkooien, en hou me bezig met de "standaard kleuren", maar ook met het uitpluizen van nieuwe kleurcombinaties zoals Ino + Grijsvleugel, daarin vallen volgens mij nog aardig wat stappen te zetten. Sinds februari 2012, ben ik aangeschoven bij het bestuur van de CSG in de functie van secretaris, en vanaf september 2014 nam ik de voorzitters functie waar, welke met ingang van Mei 2016 door Alex de Graaf is overgenomen, en ik zelf weer de functie van secretaris zal gaan bekleden.

Marc(o) van der Bij

 

Penningmeester


 

Matthijs Slagter - Technisch Adviseur (Facebook Groep Beheer)

Beste Catharinaparkietenliefhebbers,

In 1994 kreeg ik van mijn opa een buitenkooi met een koppel hemelsblauwe grasparkietjes. Op dat moment was ik tien jaar en kregen de vogels slechts beperkte aandacht. Dit veranderde vanaf het moment dat ik naar de middelbare school ging. In 1996 begon niet alleen een nieuwe fase wat betreft school, maar ook begon de passie voor vogels op te bloeien. De kleine grasparkieten werden verkocht en er werd een aantal koppels Engelse grasparkieten aangeschaft. Hier bleef het niet bij, want er kwamen ook zebravinken. In de onverwarmde schuur werden grasparkieten gekweekt en op de verwarmde zolder zebravinken. In oktober 1996 werd ik lid van de plaatselijke vogelvereniging en in 1997 deed ik voor het eerst aan tentoonstellingen mee. In mijn tienerjaren heb ik vogels altijd gecombineerd met de gebruikelijke hobby’s als voetbal en stappen. In deze periode heb ik veel verschillende soorten Australische prachtvinken gekweekt, maar ook Japanse meeuwen, bandvinken, forpussen, goudvinken, (barm)sijzen en zelfs kleurkanaries. Nadat de tussenwoning in Roden werd verruild voor een woning op de rand van het dorp, kreeg ik weer de mogelijkheid om parkieten te gaan houden. In 2005 werden de eerste koppels catharinaparkieten aangeschaft. Vanaf dat moment heb ik me volledig gericht op het kweken van catharina’s.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding om parkietenkeurmeester bij de NBvV te worden. Tijdens Vogel 2012 ben ik geslaagd als keurmeester. In januari 2016 heb ik ook de bevoegdheid behaald om tropische vogels te mogen keuren. Sinds 2014 ben ik docent bij de keurmeesteropleiding en verzorg ik de lessen over catharinaparkieten, forpussen en grasparkieten. Toen ik begin 2016 werd benaderd om plaats te nemen in bet bestuur van de CSG, was ik meteen enthousiast. De CSG heeft een belangrijke rol gespeeld bij de nog steeds groeiende populariteit van catharinaparkieten. Door plaats te nemen in het bestuur hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan deze ontwikkeling. Als keurmeester probeer ik de verbindende schakel te zijn tussen de CSG en de keurmeesters. Ik volg de ontwikkelingen nauwlettend en zal hierover communiceren met als doel de kennis van kwekers te vergroten. Deze ontwikkelingen kunnen betrekking hebben op mutaties, maar ook bijvoorbeeld op kweek en voeding. Graag fungeer ik als vraagbaak voor uw vragen. Op sommige vragen zal ik het antwoord kunnen geven, maar er zullen ook veel vragen zijn waarop ik geen antwoord weet. In deze gevallen zal ik mijn netwerk gebruiken om u toch verder te kunnen helpen.

Matthijs Slagter

 

Piet Ooijen - Bestuurslid (Huisfotograaf, Standaardeisen etc.)

Beste Catharinaparkieten liefhebbers,

Bij deze wil ik mij even voorstellen. Ik ben Piet Ooijen, woonachtig in Zevenbergen (NB), geboren in 1949, getrouwd, vader van 2 kinderen, en grootvader van 4 prachtige kleinkinderen.

Vanaf 1974 ben ik bezig in de vogelliefhebberij, nadat ik enkele jaren met Kanaries en Tropische vogels bezig ben geweest, werd mij een koppel Roseicollis aangeboden door een collega. Dit koppel kweekte zo goed dat ik er meteen gecharmeerd van was, zodat ik het jaar daarop met meerdere koppels verder ging. Deze verliefdheid is nooit meer weggegaan tot op heden, dit resulteerde dat ik in 1985 Bondskampioen werd met een Wildkleur Roseicollis te Breda. Naast de Roseicollis en Personata's, kweek ik ook nog met grasparkieten en valkparkieten in diverse kleurtjes.

Tijdens de Bondsshow in Januari 1995 te Breda, ben ik geslaagd na een opleiding van 3 jaar voor keurmeester bij de NBvV en ben bevoegd om grasparkieten, dwergpapegaaien en grote parkieten te mogen keuren. Mijn bestuurlijke ambitie ben ik gaan ontplooien in het bestuur van de plaatselijke vogelvereniging, en de Parkieten Speciaal Club (P.S.C.) In het bestuur van de plaatselijke vereniging ben ik ruim 25 jaar geleden begonnen als ringencommissaris, hierna secretaris en tentoonstellingssecretaris, deze functies heb ik bekleed tot 2004.

In 2003 gaf ik mij op als kandidaat voor het bestuur van de Keurmeestersvereniging Tropische Vogels en Parkieten, vanaf dat jaar ben ik als secretaris aangesteld en verzorgt dit met veel plezier tot op heden. Sinds de oprichting van de Catarinaparkieten Studie Groep in 2001 zit ik in het bestuur, de eerste 4 jaar als voorzitter en vanaf 2005 als TC Lid.

Ik hoop op deze manier iets voor deze prachtige vogelsport te kunnen betekenen.

Met vriendelijke groeten,

Piet Ooijen

 
U bent bezoeker

sinds 01-10-2007
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu